ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΜΑΓΙΣΣΕΣ

Μια μαγισσούλα από τον μαγισσόκοσμο και ένα κορίτσι από τον κόσμο των ανθρώπων γίνονται κολλητές φίλες και μας παίρνουν μαζί τους στις απίθανες περιπέτειές τους!


Ξενοδοχείο για μάγισσες - Εκδόσεις Μεταίχμιο


Λίγα λόγια για τις ιστορίες
Να πηγαίνεις με τη σκούπα στο σχολείο, να μεταμορφώνεσαι σε νυχτερίδα, να φτιάχνεις μέσα στην τάξη σου ένα κήπο με κόκκινα τριαντάφυλλα, να βγάζεις ένα βάτραχο από τη μύτη του νταή συμμαθητή σου... Απολύτως απλά και καθημερινά πράγματα... για μια μάγισσα!
    Όταν η Κλάρα συστήθηκε με τη νέα συνομήλικη γειτόνισσά της τη Ρόζαλι δεν περίμενε ότι θα γνώριζε μια αληθινή μάγισσα! Και όμως το εγκαταλελειμμένο σπίτι στο απέναντι πεζοδρόμιο αγοράστηκε από τους γονείς της Ρόζαλι για να γίνει θεματικό ξενοδοχείο. Σε αυτό  θα καταφτάνουν κατευθείαν από τον μαγισσόκοσμο μάγοι και μάγισσες για να κάνουν διακοπές στον κόσμο των ανθρώπων! Θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον διαφορετικό περιβάλλον και τις συνήθειες των ανθρώπων ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουν όλες τις ανέσεις και τη διασκέδαση που τους ταιριάζει.
    Η Κλάρα και η Ρόζαλι γίνονται αμέσως κολλητές! Η Κλάρα θα κρατήσει το μαγισσομυστικό της Ρόζαλι ενώ εκείνη θα συνοδέψει τη φίλη της στο σχολείο για να βάλει μια τάξη στους άγριους συμμαθητές και τους στιμμένους δασκάλους της!
  Τα δύο κορίτσια θα ανακαλύψουν πως έχουν κάτι κοινό που θα τις ενώσει ακόμα περισσότερο ανοίγοντάς στους αναγνώστες για τα καλά την όρεξη για το επόμενο βιβλίο!

    Στο 2ο βιβλίο τα δύο κορίτσια είναι πια κολλητές και αναλαμβάνουν μια δύσκολη αποστολή. Αποφασίζουν να ταξιδέψουν μαζί στο Μαγισσόκοσμο για να ελευθερώσουν την θεία της Κλάρας την Κεκιλία, η οποία είναι κάπου εκεί φυλακισμένη και ίσως κινδυνεύει. Η Κλάρα πρέπει να μείνει απαρατήρητη στον κόσμο των μαγισσών και η Ρόζαλι να συγκρατηθεί και να μην κάνει μαγικά από τα νεύρα της!
  Το σχέδιο πάει καλά, τα κορίτσια τα καταφέρνουν, ανακαλύπτουν τη θεία και την ελευθερώνουν! Όλα φαίνεται να μπαίνουν στο σωστό δρόμο εκτός από τη Λισάντρα την αντίπαλη μικρή μάγισσα της Ρόζαλι, που δεν ξεχνα ότι η τελευταία κόντεψε να τη μεταμορφώσει σε χάμστερ...





  Οι δημιουργοί της σειράς Πένι Πέπερ κάνουν τα μαγικά τους και αποκτούν ξανά φανατικούς αναγνώστες με τη νέα σειρά "Ξενοδοχείο για μάγισσες"! Απίθανη, έξυπνη, τρυφερή και διασκεδαστική, η νέα σειρά κινείται ανάμεσα σε δύο κόσμους, τον κόσμο των ανθρώπων και τον μυστηριώδη και άγνωστο κόσμο των μαγισσών.




    Οι περιπέτειες της Κλάρας και της Ρόζαλι είναι συναρπαστικές και διασκεδαστικές, με γρήγορο ρυθμό, καταφέρνουν με άνεση να κρατήσουν ζωηρό το ενδιαφέρον των αναγνωστών από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα! Αστείες και μοντέρνες ιστορίες, χωρίς φρου φρου και αρώματα, ροζ μονόκερους και ουράνια τόξα με γλίτερ. Δεν υπάρχει πρόβλημα με όλα αυτά φυσικά, απλώς δεν θα τα βρείτε σε αυτό το βιβλίο...
    Εδώ θα γνωρίσετε δύο κορίτσια με καλοσύνη και χιούμορ, με εντιμότητα και υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης, που κάνουν τις διαφορές τους γέφυρες που τις ενώνουν. Απολαμβάνουν τη διαφορετικότητά τους, λατρεύουν να ανακαλύπτουν τη διαφορετικότητα των κόσμων τους μέχρι που διαπιστώνουν ότι ίσως έχουν τελικά περισσότερα κοινά από όσα νομίζαν αρχικά...


    Τα καλά νέα είναι ότι σύντομα έρχεται η συνέχεια της αγαπημένης μας σειράς. Στο επερχόμενο 3ο βιβλίο το διάσημο μουσικό βαμπιροσυγκρότημα "Οι Ατσίδες με τα αίματα" καταφτάνει στον κόσμο των ανθρώπων για μια και μοναδική συναυλία και μάλιστα θα διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο της οικογένειας της Ρόζαλι. Πολλά ευτράπελα θα συμβούν ωστόσο όταν μια τρομερή καταιγίδα ξεσπάσει λίγο πριν την εμφάνισή τους και όλοι θα εγκλωβιστούν στο ξενοδοχείο!
κυκλοφορεί 28-3



                                     Σύνταξη κειμένου, προσωπική άποψη: Ειρήνη Κούτμου

Πληροφορίες για τα βιβλία
Ηλικία 8+| Συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς| Εικόνες Λίζα Χενς| Εκδόσεις Μεταίχμιο | Σελ 214



Μπορείτε να βρείτε τις προτάσεις μου για τα παιδικά και εφηβικά βιβλία που ξεχωρίζω και αγαπώ στα μέσα δικτύωσης στις σελίδες:
Facebook @paidikaibiblio

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts