Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Είστε έτοιμοι για λίγη Μαγεία;

Η Μαγεία της κίνησης - Εκδόσεις Φουρφούρι


Η Μαγεία είναι και πάλι εδώ, με το τρίτο βιβλίο μιας από τις πιο εμβληματικές σειρές των εκδόσεων Φουρφούρι!
Η Μαγεία των Ήχων μας γοήτευσε, η Μαγεία της Όρασης μας εντυπωσίασε και τώρα η Μαγεία της Κίνησης έρχεται για να συμπληρώσει την τριλογία με ένα βιβλίο σπουδαίο σε περιεχόμενο και αισθητική!

Κάθε σελίδα του βιβλίου θα μπορούσε να είναι πίνακας ζωγραφικής σε μουσείο μοντέρνας τέχνης! Τα χρώματά του έντονα, προκλητικά, ασυνήθιστα, εκπέμπουν ζωντάνια και σύγχρονη αισθητική ενώ η εκτύπωσή τους έχει γίνει με ιδιαίτερη τεχνική. Κάθε χρώμα τυπώνεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα κι έτσι το τελικό αποτέλεσμα σε κάθε σελίδα αποτελεί ένα παλίμψηστο στρώματος επί στρωμάτων που μαγνητίζει το βλέμμα και την προσοχή του αναγνώστη.



Στην αφήγηση διαβάζουμε πως η ιστορίας της ανθρωπότητας συνδέεται με την κίνηση, την μετακίνηση, την ανακάλυψη. Πρώτα με τα πόδια, έπειτα καβάλα σε ζώα, μέσα σε βάρκες, έπειτα σε τρένα, αεροπλάνα, διαστημόπλοια, ο άνθρωπος ανήσυχος, γεμάτος περιέργεια, τρέχει, παρατηρεί, καταγράφει ό,τι υπάρχει γύρω του, στη Γη και σε ολόκληρο το σύμπαν. Οραματίζεται να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί, παίρνει τη σκυτάλη από το παρελθόν και την κουβαλά με ανυπομονησία κι ενθουσιασμό στο μέλλον.




Δύσκολα βάζει κανείς προτεινόμενη ηλικία σε αυτό το βιβλίο και στη σειρά γενικότερα. Είναι μια σύγχρονη εγκυκλοπαίδεια γνώσης και τέχνης για όλη την οικογένεια, ένα βιβλίο που δεν θα θελήσετε ποτέ να αποχωριστείτε από τη βιβλιοθήκη σας.

Μαγικό στην κυριολεξία!

Κείμενο, φωτογραφίες, προσωπική άποψη: Ειρήνη Κούτμου


Πληροφορίες για το βιβλίο
Δημιουργοί: Romana Romanyshyn & Andriy Lesiv | Εκδόσεις Φουρφούρι | Ηλικία 7+ |Έτος Ά έκδοσης: 2024

Μπορείτε να βρείτε τις προτάσεις μου για τα παιδικά και εφηβικά βιβλία που ξεχωρίζω και αγαπώ στα μέσα δικτύωσης στις σελίδες:

Facebook @paidikaibiblio
Tik Tok @paidikaibiblio  
Στο Instagram και στο Tik Tok μπορείτε να δείτε βίντεο με το ξεφύλλισμα του βιβλίου! 

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts