ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ


Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που όλοι λίγο πολύ θέλουμε να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας, να ανταλλάσσουμε δώρα και να χαιρόμαστε με αυτά. Το όμορφο αυτό βιβλίο κοινωνεί το μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς και μαθαίνει στα παιδιά ότι αυτό που για κάποιον είναι περίσσευμα, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι θησαυρός. 

Ένα δώρο για τον καθένα - Εκδόσεις Ίκαρος


Ένα πολύ όμορφο βιβλίο με άκρως χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα που ωστόσο δεν είναι μια αυστηρά χριστουγεννιάτικη επιλογή και μπορεί να διαβάζεται όλο το χρόνο, είναι το "Ένα δώρο για όλους".

📚Στην ιστορία, ο βασιλιάς αγοράζει ένα τόπι ύφασμα και παραγγέλνει στις ράφτρες ένα μακρύ μανδύα για τη βασίλισσα. Το ύφασμα που περισσεύει δίνει εντολή να το αφήσουν έξω από την πόρτα. Έκει το βρίσκει η Τζένη η υπηρέτρια. Αξιοποιεί όσο της χρειάζεται και αφήνει ομοίως το περίσσευμα έξω από την πόρτα της. Ρετάλι το ρετάλι αξιοποιούνται τελικά όλα τα κομμάτια και γίνονται χρήσιμα αντικείμενα, δώρα από χέρια αγαπημένα.📚

Υπάρχει καλύτερο χριστουγεννιάτικο μήνυμα από αυτό της ανιδιοτελούς προσφοράς; Μια δωρεά από το περίσσευμά μας, μπορεί για κάποιον άλλον να είναι θησαυρός, ιδιαιτέρως τις μέρες των γιορτών που όλοι έχουμε ανάγκη να χαρίσουμε κάτι, έστω και μικρό, στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μαζί με "το χριστουγεννιάτικο δέντρο του κύριου Γουίλομπι" από τις εκδόσεις Άγκυρα και "το κόκκινο γιλέκο του μικρού Ρόμπιν" από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα (σας χρωστώ παρουσίασή του), το "Ένα δώρο για όλους" είναι από τα ωραιότερα βιβλία που κοινωνούν το όμορφο αυτό μήνυμα. 

Πέρα από το βασικό του μήνυμα, μου άρεσε που δεν έχει πολλά λόγια και μπορεί να διαβαστεί ως μια σύντομη ιστορία πριν τον ύπνο. Παράλληλα μου άρεσε ιδιαίτερα η εξαιρετική εικονογράφηση της βραβευμένης R.Breardshaw που δίνει μια αύρα παλιού παραμυθιού στην ιστορία χωρίς να χάνει τη σύγχρονη μορφή του.

Κατά τη γνώμη μου, μπορείτε άνετα να το βάλετε στη λίστα των χριστουγεννιάτικων επιλογών σας για τα παιδάκια σας ή για δώρο και πιστεύω πως θα γίνει ένα από τα αγαπημένα τους σε κάθε εποχή!
🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

Ακολουθήστε μας στο Instagram 

στη σελίδα μας @biblia_gia_ta_paidia 

και δείτε σελίδες μέσα από το βιβλίο καθώς και

σχόλια αναγνωστών και φίλων της σελίδας! 

                                                     Διεύθυνση συνδέσμου:


Παιδί από 2,5ετών

Εκδόσεις: Ίκαρος

Συγγραφέας: Birdie Black
 
Εικονογράφος: Rosaldin Beardshaw

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Σελίδες: 32
 
Α' Έκδοση στα ελληνικά: 2012

ISBN: 9789609527354

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts