ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΟΥΙΛΟΜΠΙ


Χριστουγεννα χωρίς χριστουγεννιάτικο δέντρο δε γίνονται! Έτσι φέτος, ο κύριος Γούιλομπι παρήγγειλε το ωραιότερο δέντρο απ' όλα! Όταν όμως δεν χωράει στο σαλόνι του και κόβει την κορυφή, αυτή γίνεται το δεντράκι σε ένα άλλο σπίτι. Κάθε κορυφή που κόβεται στη συνέχεια στολίζει ένα άλλο σπίτι και φέρνει μαζί της τη χαρά και την προσμονή της μαγείας των Χτιστουγέννων 

Παιδί και Βιβλιο www.paidi-kai-biblio.blogspot.com Αυτό που περισσεύει από κάποιον μπορεί να δώσει χαρά σε κάποιον άλλο!Αυτό σημαίνει Χριστούγεννα!
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του κύριου Γουίλομπι - Εκδόσεις Άγκυρα


🎄Φτάσαμε σχεδόν στα μέσα του Δεκέμβρη και συνεχίζουμε την αναζήτησή μας για τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα παιδικά αναγνώσματα! Ένα υπέροχο βιβλίο που διαβάσαμε αυτές τις μέρες, είναι "το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κύριου Γουίλομπι" από τις Εκδόσεις Άγκυρα

📚Ο κύριος Γουίλομπι για τα φετινά Χριστούγεννα παρήγγειλε το μεγαλύτερο και ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το στήνει στο σαλόνι του και το καμαρώνει! Υπάρχει όμως ένα μικροό προβληματάκι. Το δέντρο είναι πολύ ψηλό και η κορυφή του βρίσκει στο ταβάνι. Η καλύτερη λύση είναι αυτή να κόπει. Η κορυφή φτάνει στα χέρια της καμαριερας."Τι ωραίο δεντράκι", σκέφτεται εκείνη, "όμως η κορυφή είναι πολύ μεγάλη..!"
Ο ένας μετά τον άλλον άνθρωποι και ζωάκια χαίρονται με το δέντρο που βρίσκουν και κόβοντας την κορυφή κάνουν και κάποιον άλλον χαρούμενο! Μας θυμίζει το εξίσου αγαπημένο μας "Ένα δώρο για όλους" από τις εκδόσεις Ίκαρος καθώς και εδώ προάγεται το ομορφότερο μήνυμα των εορτών, που δεν είναι άλλο από αυτό της προσφοράς σε κάποιον που έχει ανάγκη. 
Παράλληλα μας δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουμε έμμεσα στα παιδιά για τη σημασία της αξιοποίησης όλων των αγαθών ώστε, αντί για σκουπίδια του ενός, να μπορούν να γίνουν χρηστικά αντικείμενα κάποιου άλλου!


Το βιβλίο αυτό μου άρεσε γιατί μέσα από μια χαρούμενη ιστορία τόσες πολλές οικογένειες αποκτούν το δικό τους σύμβολο των Χριστουγέννων, το δεντράκι τους! Αυτό όμως που μαγνήτισε πάρα πολύ το ενδιαφέρον μου ήταν η εικονογράφηση. Με ένα ιδιαίτερο στυλ που δανείζεται από την τεχνική της γκραβούρας και της χαρακτικής, το αποτέλεσμα των εικόνων είναι τοσο πρωτότυπο και καλαίσθητο με τρόπο που δε συναντά κάνεις συχνά στο παιδικό βιβλίο.

Το κείμενο διαβάζεται ξεκούραστα σε μικρό παιδάκι 3+, ωστόσο δεν είναι απλοϊκό ούτε πολύ μικρό σε έκταση πράγμα που το κάνει ιδανικό για παιδάκια οποιασδήποτε ηλικίας που αγαπούν τα εικονογραφημένα βιβλία.

Σας συστήνω να το αναζητήσετε και είμαι βέβαιη πως θα το χαρείτε πάρα πολύ!

 Ακολουθήστε μας στο Instagram

στη σελίδα μας @biblia_gia_ta_paidia 

και δείτε βιντεοπαρουσίαση του βιβλίου καθώς και

σχόλια αναγνωστών και φίλων της σελίδας! 

Διεύθυνση συνδέσμου:

 




 

Παιδί από 3 ετών 
Εκδόσεις:  Άγκυρα  
Δημιουργός: Robert Barry 
Σελίδες: 36
Α' Εκδοση στα ελληνικά: 2019
Μετάφραση: Ντίνα Γεωργούλια
ISBN: 9789605475185

 

 


Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts