ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ

Η  φροντίδα, η επιστροφή στη φύση και ο αποχωρισμός διαπνέουν αυτή την υπέροχη και ρομαντική ιστορία φιλίας

Μικρό μου αρκουδάκι - εκδόσεις Διόπτρα

 Επιλογή βιβλίου/σύνταξη κειμένου: Ειρήνη Κούτμου

Ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο για τα μικρά μας παιδάκια, είναι η νέα συγγραφική και καλλιτεχνική δουλειά του καταπληκτικού Richard Jones* που κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα στη χώρα μας από τη Διόπτρα και μας έχει κλέψει την καρδιά! Από το εξώφυλλο ήδη νιώθει κανείς τη γοητεία του βιβλίου να τον κατακλύζει, συναίσθημα που επιβεβαιώνεται και μεγεθύνεται καθώς η ανάγνωση ξεκινά...

📚Είναι Δευτέρα όταν το αγόρι βρίσκει στην αυλή του ένα μικροσκοπικό λευκό αρκουδάκι. Το παίρνει στο σπίτι, το φροντίζει και το προσέχει, και κάπως έτσι οι μέρες περνούν και το αρκουδάκι όλο και μεγαλώνει. Το αγόρι δένεται συναισθηματικά με το αρκουδάκι όμως σύντομα συνειδητοποιεί πως η θέση του είναι κοντά στην οικογένειά του στις βόρειες θάλασσες. Με το βαρκάκι του και τον μικρό του φίλο ξεκινά το ταξίδι μέχρι που φτάνει στον προορισμό του. Το αγόρι και το αρκουδάκι θα χωρίσουν, αλλά όχι για πάντα, μόνο μέχρι την επόμενη φορά που θα ξανανταμώσουν...📚



Το Μικρό μου αρκουδάκι είναι μια ιστορία φιλίας και φροντίδας, μια ποιητική περιπέτεια επιστροφής ενός άγριου ζώου με την οικογένειά του στο φυσικό του περιβάλλον.
Παράλληλα μιλάει διακριτικά για τον αποχωρισμό που μπορεί να συνοδεύεται, όπως είναι φυσικό, από μια μικρή μελαγχολία ωστόσο όχι από δάκρια ή πόνο πάρα μόνο με μια υπόσχεση ανάμνησης και επανένωσης. 

Η αφήγηση ακολουθεί τη μέτρηση του χρόνου με τις μέρες της εβδομάδας (Δευτέρα ως Κυριακή) προσθήκη πολύ ενδιαφέρουσα και αξιοποιήσιμη διδακτικά με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η έκδοση σε όλα της είναι εξαιρετικά προσεγμένη, στο χαρτί, τα χρώματα, τη μετάφραση. 

*Ο συγγραφέας και εικονογράφος Richard Jones είναι πασίγνωστος και στη χώρα μας (όπως από το υπέροχο Περντού των εκδόσεων Παπαδόπουλος). Οι εικονογραφήσεις του είναι χαρακτηριστικές και εμβληματικές, με απαλές γραμμές, ρομαντική διάθεση που ενισχύεται από τους παλ χρωματισμούς και τις εκφραστικές μορφές των πρωταγωνιστών του. Μόνο το έντονο κόκκινο του εξωφύλλου μοιάζει διαφορετικό εδώ από τις μέχρι τώρα προηγούμενες δουλειές του.   

Στη σελίδα μου @biblia_gia_ta_paidia στο Istagram μπορείτε να δίτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου καθώς και σχόλια αναγνωστών και φίλων. Στο Tik Tok, στο @paidikaibiblio  ξεφύλλισμα!


Ηλικία 3+| Εκδόσεις Διόπτρα| Δημιουργός Richard Jones| Μετάφραση Λίντυ Γαλάτη| Α΄έκδοση στα ελληνικά 2022 


Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts