ΟΡΑΤΙΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΕΤ - ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΒΙΒΛΙΟ 1)

Ο Οράτιος είναι άγαλμα στο πάρκο του πρίγκιπα και η  Χάριετ ένα 7χρονο καλοσυνάτο κοριτσάκι. Όταν ο Οράτιος αποφασίζει πως του αξίζει μια θέση καλύτερη από την κολώνα του στο πάρκο και ζωντανεύει για να την αναζητήσει, η Χάριετ χωρίς να το πολυκαταλάβει δεσμεύεται να τον βοηθήσει. Η αποστολή της όμως αποδεικνύεται σύντομα ότι δεν είναι και τόσο εύκολη... 

Τι να σας πω λοιπόν για τη νέα μας ανακάλυψη, τη σειρά "Οράτιος και Χάριετ"!! Ο 7χρονος γιος μου κι εγώ είμαστε κατενθουσιασμένοι!

Η Χάριετ είναι ένα κοριτσάκι σαν όλα τα άλλα! Σε αντίθεση όμως με όλα τα άλλα κοριτσάκια έχει ένα φίλο που είναι ήδη εκατοντάδων ετών! Ο Λόρδος αντιπλοίαρχος Οράτιος Φρειδερίκος Γουέλιγκτον Βλακέντιος Μάξιμος Πιμπλμπέρι ο τρίτος, 
ή σκέτο Οράτιοςείναι άγαλμα στο πάρκο. Ωστόσο ο Οράτιος δεν είναι καθόλου ένα συνηθισμένο άγαλμα. Είναι ένα άγαλμα ζωντανό, ολοζώντανο και μάλιστα έχει όλες τις χάρες μα και τις παραξενιές ενός λόρδου αντιπλοίαρχου μιας άλλης εποχής. Είναι έξυπνος, δίκαιος και πνευματώδης αλλά και πεισματάρης και λιγάκι αυτάρεσκος.

Παιδί και Βιβλίο, www.paidi-kai-biblio.blogstpot.com,  Ο Όράτιος είναι άγαλμα στο πάρκο. Η Χάριετ είναι μια 7χρονη μικρούλα. Το παράξενο αυτό δίδυμο εφορμά και κατακτά την πόλη!
Οράτιος και Χάριετ - Κατακτούν την πόλη

Η χαριτωμένη φιλία του Οράτιου με τη μικρή γενναιόδωρη μικρή Χάριετ στην ομώνυμη σειρά των Εκδόσεων Καλέντης γίνεται η νέα αναγνωστική μας συντροφιά. Η σειρά είναι ιδανική επιλογή για παιδάκι Α', Β' Δημοτικού που διαβάζει μόνο του λίγο μεγαλύτερα βιβλία αλλά και για μεγαλύτερα παιδιά που αγαπούν τις σειρές βιβλίων με διασκεδαστικούς και αντισυμβατικούς ήρωες!
  
📚Στο πρώτο τεύχος της σειράς γνωρίζουμε τα πρόσωπα και την πόλη. Η Χάριετ γνωρίζει τον Οράτιο τη στιγμή που εκείνος έχει αποφασίσει πως βαρέθηκε την κολώνα του στο πάρκο και αναζητά καλύτερη θέση. Αυτή όμως πρεπει να είναι άξια ενός λόρδου αντιπλοίαρχου εκατοντάδων ετών!
Η καημένη η Χάριετ τον φιλοξενεί στην αποθήκη του κήπου (στο οποίο κανονικά μένει ο παππούς της) μέχρι ο Οράτιος να βρει το σημείο της πόλης που θα τον ικανοποιήσει. Αυτό όμως δεν είναι τόσο εύκολο... Όσο μάλιστα διαρκεί το ψάξιμο, ο Οράτιος μετατρέπει την αποθήκη σε μια πιο κατάλληλη για εκείνον στέγη που μοιάζει όμως ολοένα και περισσότερο με... πολεμικό καράβι. Θα καταφέρει η χαριτωμένη μικρούλα Χάριετ να του βρει τη θέση που θα τον ικανοποιήσει ή θα μπει τελικά η ίδια σε μπελάδες;📚

Αστείο, γρήγορο, σκανταλιάρικο είναι ένα βιβλίο που γίνεται η καλύτερη συντροφιά για ένα παιδί 6-8 ετών που διαβάζει λίγο μεγαλύτερα βιβλία μόνο του. Αυτή είναι ομολογώ η αγαπημένη μου κατηγορία στο παιδικό βιβλίο. Είναι εξαιρετικά δύσκολα το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί όταν το βιβλίο ξεφεύγει σε δομή, σε περιεχόμενο ακόμα και με μορφολογία από τα εικονοβιβλία του νηπιαγωγείου και το παιδί θα επιλέξει να το διαβάσει μόνο του και να το τελειώσει (όχι απλά να μας κάνει τη χάρτη να το ξεκινήσει!) αλλά επιπλέον μόλις τελειώσει το ένα τεύχος να μας ζητήσει αμέσως το επόμενο. Όταν το παιδί ζητάει, το βιβλίο έχει πετύχει.
 
Η σειρά Οράτιος και Χάριετ έχει μαλακό εξώφυλλο και μέγεθος που παραπέμπει σε πιο ενήλικα βιβλία, επιλογή που προσωπικά βρίσκω πολύ σημαντική και ορθή σε αυτή την κατηγορία. Φυσικά, επειδή τα παιδιά στα οποία απευθύνεται το βιβλίο (6-8) είναι ακόμα μικρά, δε λείπει η εξαιρετική εικονογράφηση και μάλιστα από την ίδια τη συγγραφέα!

Νομίζω ότι στην κατηγορία 6-8 ετών μαζί με τα εξίσου αγαπημένα Ντετέκτιβ Κλουζ - Μεταίχμιο, Κούνελος και Αρκούδα - Ίκαρος, Η αδερφή μου η Κλάρα κι εγώ - Πατάκης και Μικρός Κοπέρνικος - Παπαδόπουλος, η σειρά Οράτιος και Χάριετ δεν πρέπει να λείψει από καμία παιδική βιβλιοθήκη.

Θα χαρώ πολύ να μου πείτε τις εντυπώσεις σας αν τα έχετε διαβάσει ή όταν τα ανακαλύψετε!

Αν θέλετε επισκεφτείτε τη σελίδα μας @biblia_gia_ta_paidia στο Instagram και δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου και σχόλια των αναγνωστών και φίλων του παιδικού βιβλίου.

Καλές αναγνώσεις σε όλους και όλες!



Παιδί από 6,5

Εκδόσεις Καλέντης 

Δημιουργός Clare Elson

Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη

Σελίδες: 128

Α' Έκδοση στα ελληνικά: 2019

ISBN:9789605940492

Σχόλια

Δημοφιλή - Popular posts